© 2019  NEON Architecture

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Year / 

2018​

Size / 

2225 sf + 750 sf carriage house

 

Role / 

Architecture

Partner / 

TBA

MARSHALL HOUSE

Just down the street from Neon House and Cube House, the Marshall residence is a deep exploration and experiment in surprising space making. From the approach, the main body of the house floats lightly above a heavy stone wall, inviting visitors to pass through a pivoting wood gate. To their surprise and delight, they are greeted not with entry into the interior of the house but a covered outdoor patio, transitioning them from the public nature of the street to the privacy of the property. 

 

Inspired by mid-century architecture, the exterior introduces natural limestone and wood exterior accents on sculptural elements such as the outdoor fireplace and chimney. A garage / carport in the rear of the site coupled with a covered walk frame a generous courtyard space that becomes the private oasis for the homeowners to enjoy and entertain guests. Interwoven roof decks, patios and outdoor spaces allow for different experiences on this relatively small urban lot.